perjantai 13. tammikuuta 2012

Neulonnan apuvälineet

Pistosaha.
Nauhahiomakone.


Kävin tuossa neulomisen lomassa tervehtimässä isää ja muutamia työkaluja verstaalla. Pohdin nimittäin erästä neuletyötä päätellessäni että miten ihmeessä saan pingotettua sieväksi palmikko lapaset. Muistin sitten jostain lapsuuden traumasta kellarin seinällä roikkuneet minkin ja näädän nahkat jotka oli pingotettu varta vasten muotoiltujen lautojen ympärille. Siitäpä sitten kehkeytyi mielikuva vastaavanlaisten mutta lapasille mitoitettujen bingottimien teosta. En siis ole neulonut lapasia muutamaan vuoteen ja silloin aiemmin en todellakaan  uhrannut ajatuksia lapasten pingottamiselle. Nyt kun olen vihkiytynyt tarkemmin neulonnan salatieteeseen, ymmärrän bingottamisen välttämättömyyden. Ainakin toisinaan. Siis silloin kun ehdin.


Eikä siinä sitten verstaalla hurahtanutkaan kuin muutama hassu minuutti kun olimme sahanneet entisen minkin nahan pingottimen sopivan kokoisiksi lapasblokeiksi. Nyt on uuden uusi blokkauslaite testikäytössä, ja kunhan saan kuvattua neuleet niin esittelen myös ne teille.

Alla kuva pikaisesti työstetyistä lapasblokeista. Eihän ne kauneudellaan silmiä hivele, mutta ajanevat asian käyttöesineenä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti