keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kohti kesää

Kohta, ei ihan vielä, mutta kohta laitetaan sukset naftaliiniin tai tarkemmin sanottuna parafiiniin odottamaan uusia lumia. Sen jälkeen saattaa olla aikaa jopa neuloa jotain valmiiksi asti ja ehkä, jos oikeen hurjaksi heittäytyy, jopa blogata.

Nykyään neuleiden valmiiksi saattaminen on vain niin kovin työlästä, kun se lankakin pitää kehrätä ensin. Mutta on se kehrääminen niiiiiin ihanaa ja meditatiivista. Välissä käy jopa niin että neuleita on vain kiva haaveilla ja suunnitella siinä kehräämisen lomassa, mutta valmista ei tule kun pitää koko ajan vain kehrätä. Lankoja olisi valmiina jo useampaan projektiin, mutta juuri nyt en ehdi neuloa, vain kehrätä. Ja jännittää. Sillä meille odotetaan perheenlisäystä ihan minä hetkenä hyvänsä. Niin siis rukkiperheenlisäystä. Kerron kuulumisia kunhan uusi perheenjäsen löytää tiensä tänne.

Mutta olen minä jotain neulonut aina välissä, tässä todiste siitä.Ohje: Waves shawl by Julia Faranchuk
Lanka: 100% Superwash merino, Louhettaren luolan värjäyspadasta
Menekki: noin 110g
Puikot: Addin 4mm pyöröt
Neulonta fiilis: Käsinkehrättyä lankaa on aina ilo neuloa, etenkin jos se on näin herkullisen väristä. Ohje olis ollu kiva, mutta onneksi kanssaräveltäjä oli tehnyt loistavat muistiinpanot omasta versiostaan tuosta huivista.
Fiilis valmistuttua: Kiva kevät/kesähuivi, mii laik.

Pieni selitys lienee paikallaan miksi puhun ohjeesta tai siis puuttuvasta sellaisesta. Niin, siis kun ohjetta ei ollut, pelkät kaaviot vain. Se loi projektiin haastekerrointa lisää kummasti, mutta mikäs siinä. Pitsineulekuvio oli nopeasti opittavissa ja tein huivista noihin muistiinpanoihin ja kaavioihin tukeutuen oman tulkintani. Kannatti, toi aaltokuvio on vaan aikasta kiva ja sopii langalle varsin hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti